Tenslotte, als we helaas Sibra weer moeten verlaten dan voeren we de vuilnis af op de manier zoals hier in Lagarde is voorgeschreven: plastic etc. in de gele zakken in de korf bij de kasteelmuur, glas en papier in de daarvoor bestemde containers (bijv. bij SuperU i n Mirepoix) overig afval in de grijze zakken in de container bij de kasteelmuur en echt grote stukken naar de déchetterie in Mirepoix (geen losse stukken in de korf of container, die worden namelijk niet opgehaald). Als u twijfelt, vraag gerust even na.

Dank voor u begrip en medewerking.  Wij wensen u een hele prettig tijd op ons prachtige domaine!

Met vriendelijke groeten,

De gezamenlijke eigenaren.
aanBeste huurders en gasten,

Hartelijk welkom! Leuk dat u komt genieten van ons mooie domaine en we hopen dat u Sibra net zo zal waarderen als wij. Als eigenaren van Sibra hebben wij een hoop energie gestoken om van Sibra te maken wat het nu is en we zijn trots op wat we hier gezamenlijk bereikt hebben. Daarom hebben we afgesproken alle huurders en gasten deze brief te laten zien. Hiermee willen we u vriendelijk vragen rekening te houden met de gedachte die de eigenaren hadden bij de restauratie van Sibra en de onderlinge omgangsvormen door u aan onze “leefregels” te houden.  We doen u dit verzoek omdat we met name in de drukke maanden juli en augustus door de vele gasten en huurders wel eens het gevoel  hadden dat “ons Sibra” niet meer “ons Sibra” was.

Sibra is bedoeld als authentiek, stijlvol  en rustig toevluchtsoord voor haar tijdelijke bewoners die even willen ontsnappen aan hun drukke leven in België en Nederland.  De aanwezigen houden rekening met elkaar en proberen de sfeer op Sibra zo goed mogelijk te bewaren. Dat betekent dat we geen harde muziek afspelen, het ’s avonds rustig is, we geen auto’s op de binnenweggetjes parkeren, handdoeken en was zo veel mogelijk uit het zich te drogen hangen en alles net zo achterlaten als we het aantreffen. We zetten geen tenten in onze tuinen of caravans of kampeerwagens op de parking of weggetjes rond Sibra

Gezamenlijk hebben we het zwembad aangelegd waarvoor we ook een aantal afspraken hebben gemaakt: bij het zwembad wordt geen muziek afgespeeld, en geen eten en drinken genuttigd. Wij beschouwen het zwembad niet als ons privé zwembad, maar zien het als een zwembad  van vrienden waar we uitgenodigd zijn om eens te komen zwemmen. Dat betekent dus dat we niet met ons eigen groepje alle stoelen de hele middag bezet houden, de ligstoelen op het gras laten staan, het zwembad niet vol gooien met allerlei (grote)  opblaasbare matrassen of speelgoed ( zodat er voor anderen geen ruimte meer is) en onze spullen s’avonds weer terug naar huis nemen. En als we (onze kinderen) de wc vies hebben gemaakt dan maken we die direkt even schoon. We hebben namelijk geen schoonmaakdienst hiervoor.

UA-47761307-1